Årets medicinsvensk 2018 / Swede of the year in medicine 2018

Foto: Per Riggare

Jag utsågs av nyhetsmagasinet Fokus i januari 2019 till årets medicinsvensk 2018 med följande motivering: 

Att vara patient kan vara detsamma som att känna sig maktlös. Men så behöver det inte vara. Årets medicinsvensk är civilingenjör i kemi och doktorand i hälsoinformatik. Hon använder sin kunskap för att sätta makt i händerna på patienter, inklusive sig själv i sin roll som Parkinsondrabbad. Med hjälp av konkreta och praktiska metoder för att informera sig om och hantera sin hälsa utbildar hon "spetspatienter", som inte blint lägger sitt öde i sjukvårdens händer.

Se artiklar:

Karolinska Institutet, LIME om nyheten (in Swedish)

Karolinska Institutet, LIME about the award (in English)

E-patient Dave’s blog post about the award (in English)

Dagens Medicin om nyheten (in Swedish)

2 comments

  1. Sara! Så glädjande att ditt arbete och din forskning uppmärksammas på detta sätt! Stort grattis från mig och från Medisera! Får vi skriva en artikel om detta på vår hemsida? Varma hälsningar Rebecca Engelbert, verksamhetschef, Medisera

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: